Gigabyte introduceert de krachtigste 13″ gaming laptop

Gigabyte introduceert de krachtigste 13
Dat laptops waar je games op wilt spelen groot en onbenullig moeten zijn is allang verleden tijd. Dat blijkt ook wel met deze nieuwe laptop van Gigabyte, die ze op Computex 2014 presenteerden.

Volgens Gigabyte is dit de lichtste en krachtigste 13″ laptop op de markt. Deze nieuwe AORUS X3 komt er in twee varianten. Zo kan je kiezen uit een 13,3″ versie met een resolutie van 2,560 x 1,440 pixels of voor een 13,9″ versie met een resolutie van 3,200 x 1,800 pixels. De 13,3″ versie weegt 1,87kg en de 13,9″ versie weegt maar 2,03kg.

Beide modellen beschikken over de nieuwste technieken. Zo vind je onderhuids een Intel Core i7 processor die draait op maximaal 3,5GHz. De processor wordt ondersteund door 8GB aan werkgeheugen, dat uitbreidbaar is met nogmaals 8GB. NVIDIA levert de grafische kaart met zijn GeForce GTX 870M en 6GB aan werkgeheugen.

Dat zijn toch specificaties om je vingers bij af te likken. Voor de opslag is er gekozen voor SSD’s, waarbij je kan kiezen uit 512GB of 1024GB. Met een SSD heb je altijd de snelst mogelijk manier om toegang te krijgen tot je harde schijf. Samen met de LAN connectie en WiFi zal elke gamer makkelijk en snel verbinding moeten kunnen maken.

Zoals je mag verwachten zijn deze beide laptops niet goedkoop. De adviesprijs begint bij 2.099 dollar. In het derde kwartaal van dit jaar zouden de laptops beschikbaar zijn, of deze dan ook in Nederlandse winkels terechtkomen is niet bekend.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *