Giganten willen e-mail eindelijk veiliger maken


Whatsapp is veiliger dan e-mail, maar dat is niet zo logisch.

Google, Microsoft, Yahoo, Comcast en LinkedIn willen samen je e-mail wat veiliger maken. Want eigenlijk is het onlogisch dat bijna alles in je smartphone en je computer tegenwoordig enorm beveiligd is, maar dat je belangrijke stukken gewoon open en bloot over het internet stuurt.

Artsen zijn strafbaar als ze gegevens van patiënten in een e-mail aan elkaar versturen, zo onveilig is het eigenlijk. En artsen gebruiker daarvoor een belachelijke oplossing: ze faxen nog. De fax is namelijk wel vrij veilig, omdat het een 1 op 1 verbinding is.

Nu willen de eerdergenoemde techgiganten ook eens iets doen aan die onveiligheid. Daarom hebben ze het SMTP Strict Transport Security (SMTP STS) ontwikkeld en het idee ingediend bij de Internet Engineering Task Force.

In het nieuwe systeem communiceren de servers rechtstreeks met elkaar om een elkaars certificaten te checken en pas als alles klopt wordt het bericht verstuurd. Als er iets niet goed gaat wordt de mail vastgehouden op de server en krijg je een bericht dat je mail niet is verzonden in verband met veiligheidsproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *