Glazen iPhone achterkant zelf repareren? Zo werkt het (video)

Auteur: , Geen reacties
iPhone glazen achterkant vervangen

De meest gemakkelijke manier om zowel de iPhone 8 als iPhone X te repareren, blijkt bijzonder pittig.

Het heeft even geduurd, maar na jaren van speculeren kwam Apple vorig jaar eindelijk op de proppen met drie draadloos oplaadbare toestellen, namelijk de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X. Dit is mede mogelijk door de glazen achterkant van de toestellen. Zit er echter een barstje in, dan ben je de pineut.

De reparatieprijzen van de toestellen zijn namelijk schokkend. Voor het vervangen van de achterkant van de iPhone X ben je bijvoorbeeld meer dan 300 euro kwijt. Gelukkig heeft YouTuber JerryRigEverything een niet zo alledaagse DIY-video geplaatst.

In het filmpje zien we hoe Zack met behulp van enorme hitte en vloeibare stikstof de achterkant met veel moeite en wat schade hier en daar probeert weg te halen. Al snel is duidelijk dat vloeibare stikstof de ‘way to go’ is voor de snelste reparatieklus.

Een ander probleem waar alle klussers op stuiten, is dat Apple officieel geen materiaal beschikbaar stelt voor dit soort vervangingen, laat staan dat het bedrijf toestaat dat derden een behuizing verkopen met Apple logo erop. Wil je meer weten over hoe je alsnog aan een fatsoenlijke behuizing komt? Bekijk dan onderstaande video van Zack.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).