Glow: lichtgevende oortelefoon pulseert op de muziek

Auteur: , Geen reacties
Glow

Deze futuristisch-ogende oordopjes zijn een grote hit op Kickstarter, niet gek voor 's werelds eerste slimme oordopjes met ingebouwd laserlicht.

Het draadje van de Glow is gevuld met Fibrance, een speciaal licht-materiaal gemaakt door Corning, hetzelfde bedrijf dat ook het ijzersterke Gorilla Glass ontwierp. Het leuke aan dit licht is dat het niet statisch is: het pulseert op de maat van het nummer dat je op dat moment draait, en zelfs op de maat van je hartslag, mits de Kickstarter-doelen gehaald worden. Zo val je nog eens goed op in het verkeer.

Gericht op Android
Zi Wang is de grote man achter de Glow, en is in het dagelijks leven werkzaam bij Google, waar hij nauw samenwerkte met het Android-team. Niet zo gek dus dat de oortjes direct samen kunnen werken met een Android-toestel. Volgens hem werken 98 procent van alle audio-accessoires niet optimaal met Android, en daar moet Glow dus verandering in gaan brengen.

Glow

Deze integratie komt bijvoorbeeld van pas bij de ‘controller’ die bij de Glow ingebouwd zit. Middels de D-Pad kun je via Bluetooth het volume wijzigen en muziek pauzeren, terwijl de middelste knop Google Now activeert. Een losse knop laat je gesprekken opnemen en ophangen.

Kickstarter
Op Kickstarter is de Glow in ieder geval een grote hit, en met een donatie van 149 dollar krijg je jouw eigen setje in juli 2015 opgestuurd.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).