Goed nieuws iedereen! VLC is weer terug in de App Store

Ook verkrijgbaar aan de kant van de weg
Na twee jaar droog te staan, is iedereen’s favoriete media speler voor iOS weer te downloaden in de App Store. Uiteraard is het in de tussentijd wel wat veranderd en opgepoetst.

Zo biedt de App nu onder andere ondersteuning voor Apple’s Airplay, kan je bestanden op verschillende manieren op je iDingetje gooien, heb je videofilters (Instragram!) en ondersteuning voor slo-mo en ondertiteling. Ook is de app nu compatible met Dropbox, dus kan je direct uit je box bestanden afspelen.

Eerder werd de App uit de lijst van downloads gehaald omdat er problemen waren met de licentie van de broncode. Daarin zouden gedeeltes van de desktopversie zitten, en dat mag niet van Apple. Ergo, VLC moest er uit. Nu is de app helemaal vanaf niks opnieuw opgebouwd en zou ie dus moeten voldoen aan alle eisen die Apple stelt.

De app wordt gratis aangeboden voor alle iDevices, en is per direct voor nop in de App Store te vinden. VLC voor iOS is geheel open source, dus mocht je in de broncode willen duiken dan kan dat op de website van VideoLAN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *