Goed nieuws! Samsung gaat telefoons goedkoper maken

Goed nieuws! Samsung gaat telefoons goedkoper maken
De Koreanen gaan flink snijden in de prijzen. Zei daar iemand ‘PRIJZENOORLOG’?

In een poging de teruglopende verkopen in te dammen, en het verloren marktaandeel aan Chinese prijsvechters als Huawei en Xiaomi terig te pakken, gaat Samsung een nieuwe strategie uitrollen. Dat maakte het bedrijf vannacht bekend tijdens een meeting met aandeelhouders.

30 procent minder toestellen

Omdat de winst in het afgelopen kwartaal een stuk lager is uitgevallen, gaat Samsung minder toestellen op de markt brengen. De Koreanen staan bekend als de telefoonfabrikant met het grootste aanbod, maar daar lijkt het dus vanaf te willen stappen. Door vanaf volgend jaar het aantal nieuwe smartphones tot 30 procent te verminderen, moeten de toestellen goedkoper worden.

De redenering hierachter is dat productielijnen beter in de gaten zijn te houden als het aanbod kleiner is, waardoor de efficiency omhoog kan. Eerder gingen er al geruchten dat Samsung Display aan toeleveranciers had gevraagd om korting te geven op onderdelen, in een poging de prijzen te drukken.

Met deze maatregelen hoopt telefoongigant Samsung dus niet alleen meer aandeel te veroveren, het moet ook de marge op telefoons verbeteren. Die is bij de Galaxy-lijn gedaald tot 7 procent, terwijl dat ooit op 15 procent lag.

Of ze het ook lukt? Wel, Samsungs marktaandeel is van 35 procent in 2013 naar 24,7 procent in 2014 gegaan. Dat pakken ze niet even gauw terug. Bovendien blijven Xiaomi (check dat kantoor), Huawei en alle andere budgetspelers vrolijk doorgroeien door high-end specs voor een zacht prijsje aan te bieden. Hoe dan ook: Samsung start een prijzenoorlog, en daar kunnen we als consument alleen maar blij mee zij (mits de kwaliteit gehandhaafd blijft).

Nog geen reacties

  1. 30% goedkoper of 30% minder toestellen?

    Samsung lijkt erg zoekende, waar ze precies gepositioneerd willen zijn. Een keuze maken zal hopelijk idd niet ten koste gaan van de kwaliteit.

  2. Als ze dan ook iets aan hun software veranderen. De hardware is fantastisch mooi, maar de consument heeft het langzaam aan gehad met de enorme hoeveelheid ruimte die aan touch-wiz en andere bloatware verloren gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *