Goed nieuws als je vroeger Lemmings speelde…

Lemmings
Vanaf nu kun je op jouw smartphone verder spelen!

In de jaren ’90 was er nog geen internet, maar spelcomputers hadden we wel. Iedereen die in die tijd naar school ging of schoolgaande kinderen had kende of speelde het spel Lemmings. In het spel kwamen deze schattige groene wezentjes in colonne om hulp vragen om hen naar een veilige plek te spelen. Level na level waren jouw digitale vriendjes in gevaar waar alleen jij hen van kon redden. Dat voelde goed, al hebben we ook kinderen zien huilen om dat er een (of een paar) dood gingen. Zelfs als je het spel zat was en je een slachting onder hen aanrichtte (dat kon namelijk ook) kwamen ze bij een volgend spel gewoon weer opnieuw om hulp vragen. Voel jij het sentiment ook terugkomen?

Dan is er goed nieuws, want door een aantal fusie’s zijn de rechten van het spel inmiddels in handen van PlayStation gekomen. Zij hebben nu een app van dit legendarische spel gemaakt die zowel voor iOS als voor Android geschikt is. Hierbij voegt dit spel zich in een rij met game klassiekers die weer opnieuw uitgebracht worden.

Natuurlijk is het ook in dit spel weer mis met de groene vriendjes. Na een catastrofe zijn ze dakloos en ze komen (als je de app hebt gedownload) uitgerekend jou weer om hulp vragen. Jij gaat met hen mee door het heelal om hen een beter plekje te geven en ze liefdevol te verzorgen. Helaas zijn deze klungelige beestjes nogal kieskeurig, dus ze zijn niet snel tevreden. Bovendien zijn ze ook nog onhandig, dus ze komen exact op die plekken waar je hen niet wilt zien. Aangezien je niet boos op hen kan blijven ga je toch weer de strijd aan met de ene demoon na het andere levensgevaarlijke martelwerktuig. Er zijn duizenden levens, dus je bent oneindig zoet. Uiteraard is er veel meer te ontdekken, maar dat moet je zelf maar… ontdekken.

Qua verdienmodel is het spel hetzelfde opgebouwd als bijvoorbeeld Fortnite. De basis is gratis, maar premium-features moet je kopen. Als je dat goed beseft en je wilt nog steeds jouw enige echte ‘high school crush’ terug zien dan is de app met het spel vanaf nu te downloaden voor Android en iOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *