Goed om te weten: Mount Everest heeft 4G-dekking

Mount Everest 4G dekking
Terwijl in Nederland de uitrol van snel mobiel internet nog maar net begonnen is zijn ze aan de andere kant van de wereld al een stuk verder. Vanaf de top van Mount Everest kan je sinds kort ook gewoon 4G gebruiken.

Elektronicaboer Huawei heeft samen met telecomprovider China Mobile ervoor gezorgd dat de hoogste berg ter wereld beschikt over lekker snel internet. Je moet die foto’s van je klim immers zo snel mogelijk op Facebook kunnen zetten.

Sinds 2007 was er al een regulier GSM netwerk op Mount Everest en ook 2G was er al een tijdje, maar 4G is natuurlijk veel beter. Nog een voordeel is dat je geen gebruik meer hoeft te maken van een peperduur satellietnetwerk zoals voorheen gebruikelijk was.

Laten we hopen dat KPN, T-Mobile, Vodafone en de rest van die boefjes dit als een uitdaging zien om 4G ook zo snel mogelijk in heel Nederland uit te rollen.

Nog geen reacties

  1. Dit betekend dus dat we binnenkort op Instagram de foto’s kunnen verwachten met teksten als started from the bottom and now we are here gevolgd door een sh*t load aan Hashtags als #nofilter enz.

  2. Ben toch wel benieuwd hoe dat technisch in zijn werk is gegaan, ze zullen echt geen zendmastje daar hebben geplaatst lijkt me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *