Goede zaak: WhatsApp gaat berichten standaard versleutelen

Auteur: , 3 Reacties
Bellen met WhatsApp, het kan vanaf begin 2015

Onverwachts heeft WhatsApp een zware beveiligingsmethode toegepast.

End-to-end encryptie

In samenwerking met Open Whisper Systems heeft WhatsApp, dat wereldwijd door meer dan 600 miljoen mensen wordt gebruikt, een volledige end-to-end encryptie ontwikkeld. Berichten die via de dienst worden verstuurd worden eerst op het toestel van de verzender versleuteld. Daarmee worden ze onleesbaar voor ‘meekijkers’ op de WhatsApp-servers. Pas op het toestel van de ontvanger worden de berichten weer ontcijferd, wanneer er automatisch encryptiesleutels worden uitgewisseld.

De functie staat standaard al aan op de huidige Android-versie van WhatsApp. Het geldt vooralsnog alleen voor één-op-één-gesprekken. Voor groepsgesprekken en berichten met mediabestanden is nog geen versleuteling.

Open Whisper Systems is een bekende in het beveiligingswereldje. Het bedrijf werd opgericht door de hoog aangeschreven beveiligingsonderzoeker Moxie Marlinspike en rolde eerder apps als RedPhone, TextSecure en Signal uit, waarmee gebruikers versleuteld kunnen bellen en berichten versturen. Voor WhatsApp is de TextSecure-encryptieprotocol gebruikt.

Het is nog niet bekend wanneer de end-to-end encryptie voor iOS en Windows Phone wordt uitgerold.3 reacties

AIVD not like dies :(
Toch een lekker gevoel op mn Droid.
Leuk nieuws natuurlijk, maar persoonlijk kan het me geen snars schelen wie er mee kijkt. Als dat volk niks beters te doen heeft dan onze conversaties mee te lezen is dat hun probleem, niet het onze :p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).