Goedkope Nespresso cups maak je zelf met de Bluecup

Auteur: , 7 Reacties
Goedkope Nespresso cups maak je voortaan zelf, met de Bluecup

Ben je het zat om voor te veel geld voorgemalen koffie in een capsule aan te schaffen voor je Nespresso-apparaat? Je bent niet de enige. Er is echter goedkopere manier om aan je dagelijkse dosis cafeïne te komen.

Een team van vier Nederlanders doet mee in de race om de ideale alternatieve Nespressocup op de markt te brengen. Zij hebben de Bluecup bedacht, een systeem waarmee je zelf navulbare cups in elkaar zet. De Bluecup bestaat uit een cupcreator waarmee je plastic cups van een vervangbaar aluminium dekseltje kunt voorzien. Deze cups zijn te vullen met gemalen espressobonen naar keuze, zijn vaatwasmachinebestendig en kunnen volgens de makers 100 keer hergebruikt worden.

In onderstaande video een demonstratie van de Bluecup:

Wat niet in beeld wordt gebracht is dat het ook weer enige tijd en arbeid kost om de hervulbare cups leeg te maken en te reinigen, maar dat zal de zúúnige Nederlander graag voor lief nemen. De early bird-prijs van de Bluecup begint bij €29. Daarvoor krijg je de Bluecup-creator met lepel, twee cups en 200 stukjes folie. Wat de losse cups gaan kosten is nog niet bekend. Op Kickstarter hoopt het Bluecup-team in de komende 30 dagen €50.000 op te halen voor de eerste productierun. Mocht dat lukken, dan krijgen espressoverslaafden wereldwijd er een fraai Nespresso-alternatief bij.7 reacties

Voor 25 euro heb ik recent een elektrische bonenmaler gekocht. Zo zet ik koffie van vers gemalen bonen in een doodgewoon koffiezetapparaat. Na allerlei fancy koffiemachines (senseo, espresso) te hebben gehad, die op onverklaarbare wijze altijd nét na het verstrijken van de garantieperiode stuk gingen, ben ik weer helemaal terug bij de ouderwetse filterkoffie. En die smaakt me eerlijk gezegd ook nog eens het best.
@RRRobert: Nu nog die vers gemalen bonen in een cafetière gooien. Koffiegasm!
@RRRobert: ik hoop toch serieus dat je een grapje maakt met”fancy” koffie machines. Senseo is om te janken en nespresso is ok ,maar reteduur. Koop gewoon net als ik een jura en maal je bonen veel lekkerder en beter.
@trident: Jura is toch een volautomaat of niet?
Vrij prijzig, maar wel kwaliteit.
@bofkont: klopt volautomaat, tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad , ik zelf heb bonen van alex meijer erin zitten( sligro)
@trident: ik heb sinds december ook een volautomaat een Mellita, ook heerlijke koffie.
@RRRobert: Zelf ben ik ook een echte koffie gek, heb allerlei apparaten al geprobeerd.
Ben ook weer terug bij een ouderwets koffie zet apparaat , ik heb nu het goudmerk van Lidl, superkoffie !! stukken beter als het goudmerk van DE vind ik persoonlijk.

Welke bonen maal jij als ik vragen mag??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).