GoGlove: bestuur je smartphone zonder hem aan te raken

GoGlove
Geen koude handen meer als je in de winter je touch-screen telefoon wilt opnemen als je buiten bent.

Nu de temperatuur weer flink aan het dalen is, wordt het tijd voor een nieuwe uitvinding op het gebied van smartphone-handschoenen. Deze zagen we immers al eerder, waarbij de vingertoppen van een ander materiaal gemaakt waren, zodat je alsnog je touch screen kon bedienen. Het probleem is alleen dat deze handschoenen vaak flinterdun zijn, zodat je ze met echt koud weer thuis laat liggen voor andere, dikkere handschoenen.

GoGlove

Magneten en sensoren
De GoGlove heeft dit probleem niet, omdat je jouw smartphone niet eens aan hoeft te raken om hem te activeren. Door een magneet in de duim en sensoren in de overige vingers te plaatsen, is het met deze smart-handschoen mogelijk om specifieke commando’s naar je telefoon te sturen door met je vingers te bewegen. Breng bijvoorbeeld je wijsvinger naar je duim om de camera te activeren, en leg je pink op je duim om muziek af te spelen of te pauzeren.

Via een Bluetooth module worden deze commando’s verstuurd naar je smartphone. Deze module zou volgens de makers zes maanden mee moeten gaan voordat de batterijen het begeven. Lang genoeg dus om een winter mee door te komen.

[gv data=”0i24P8Idcfk”][/gv]

Kickstarter bijna gehaald
Over zes dagen loopt de Kickstartercampagne voor de GoGlove af, en op het moment van schrijven hebben ze nog iets minder dan driehonderd dollar nodig om hun doel van 40.000 dollar te halen. Bij een donatie van 79 dollar krijg je een paar GoGloves thuisgestuurd in juni 2015. In bovenstaande video kun je zien in wat voor situaties de handschoenen van pas komen, en hoe gemakkelijk je er je telefoon mee kunt bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *