Goh. We gebruiken steeds vaker mobiel internet in de auto

Auteur: , 8 Reacties
Goh. We gebruiken steeds vaker mobiel internet in de auto

Bellen is uit, apps die data verstoken zijn in.

Toegegeven, het is een open deur die niet verder open had kunnen staan, maar uit het Nationale Automobilisten Onderzoek van mediabedrijf YPCA blijkt dat steeds meer automobilisten onderweg hun telefoon gebruiken voor mobiel internet. Bellen in de auto neemt daarentegen af in populariteit, zo blijkt uit antwoorden van de 759 automobilisten die meededen aan het onderzoek.

Van de automobilisten met een mobiele telefoon in de auto geeft 77% aan dat deze voorzien is van mobiel internet. Een stijging van 25% ten opzichte van 2012. Iets meer dan de helft (51%) gebruikt het onderweg ook, ondanks grootschalige overheidscampagnes om internetten on the road te ontmoedigen.

Even de smartphone erbij pakken doen we onderweg het vaakst om berichten te lezen/versturen, gevolgd door het gebruik van navigatie en algemeen internetten. Hieronder de volledige top 10 van waar we ons mee bezighouden onderweg.

1WhatsApp 67%
2Navigeren59%
3Internetten49%
4Mail 41%
5Google37%
6Sms’en31%
7Facebook26%
8Nieuwsvoorziening21%
9Muziekdiensten16%
10Twitter8%

Desgevraagd is 21% van de ondervraagden van mening dat hogere boetes helpt tegen mobiel gebruik onderweg. 20% denkt dat meer controle dé oplossing is voor dit probleem. 17% van de ondervraagden is van mening dat dit niet tegengegaan kan worden. 10% pleit voor een algeheel verbod op telefoons in auto’s. Het grootste gedeelte, een kwart van de respondenten, vindt dat er niets hoeft te gebeuren.8 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Google en internet lijkt mij bij elkaar te horen..
Verbazingwekkend dat Flitsmeister er niet tussen staat, zelf intensief gebruiker..
Mja, Google Maps pak ik er nog wel eens bij als ik de weg een beetje kwijt ben, maar verder ben ik gewoon aan het rijden als ik in de auto zit. Muziek luisteren doe ik met een radio of een USB-stickje die propvol muziek zit.
Wat…geen flitsmeister?

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel data zo’n app als flitsmeister verstookt in een uurtje of zo. Ik heb de app namelijk wel op mijn telefoon gezet maar zoals de meesten heb ik geen abo met onbeperkte data meer. Ik stel me zo voor dat je vrij snel door een behoorlijke hap data bijt dus ik gebruik het eigenlijk niet.

Iemand wel ervaring met een vergelijkbare app en het dataverbruik?
@jaapiyo: Flitsmeister hoeft enkel maar een klein beetje data te hebben voor waar alle flitsers staan. kom je in de buurt doet hij pieppiep.

Kost amper data.
Ik let nog gewoon ouderwets op de weg.
@fritsie: Oh wacht. Dit is apparata. Dat was niet de bedoeling.
@fritsie: Dat was dus wel de bedoeling…. Ik ben er ook ingetrapt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).