Google antwoordt op Apple’s Clips

Google antwoordt op Apple's Clips
Net wat we nodig hebben: nog een Google app.

Google heeft toegegeven dat het bedrijf werkt aan een nieuwe app om foto’s te bewerken en te delen met een groep. Het lijkt erop dat Google met de nieuwe app wil concurreren met Moments van Facebook en Clips van Apple.

In een e-mail aan Engadget vertelde een woordvoerder van Google dat de app een experiment zal zijn en dus niet per se gelanceerd zal worden. Het is een van de vele apps van Google die getest worden, maar waarschijnlijk nooit gebruikt zullen worden door het grote publiek.

Volgens TechCrunch kun je met de app samen met een groep vrienden foto’s bewerken en organiseren om later te bekijken. De app lijkt hiermee veel op Moments met toegevoegde bewerkingsfuncties.

Volgens de bron van TechCrunch zou je binnen de app ook gebruik kunnen maken van Google’s vermogen om afbeeldingen te zoeken.

Het lijkt erop dat Google gewoon alles probeert als het gaat om zijn social media strategie. Zo lanceerde Google recent nog een app in de VS waarmee mensen samen video’s kunnen kijken.

Als steeds meer mensen social media apps zoals Facebook, Twitter en Snapchat gebruiken in plaats van de zoekmachine dan moet Google wel een nieuwe manier vinden om mensen betrokken te houden. Dat doet het bedrijf bijvoorbeeld door het browsen nog sneller te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *