Google Assistant duikt op in Play Store?

Auteur: , Geen reacties
De in Android-geïntegreerde functie komt als aparte app uit?

Waarom Google een stand-alone app uitbrengt is nog een raadsel.

Google Assistant lijkt nu ook als app via de Play Store beschikbaar te zijn. De digitale (spraak) assistent staat op veel nieuwe Android-telefoons al geïnstalleerd, wat het gebruik van de officiële app een beetje onnodig lijkt te maken. Sterker nog, Google zegt het op de Play Store-pagina zelf: “Je hebt deze app niet nodig om Google Assistant te gebruiken als je Google Assistant al op je apparaat hebt.” Goh.

Je zou het kunnen bestempelen als een verheerlijkte snelkoppeling, maar wellicht zit er meer achter de Google Assistant-app. Zo kunnen we ons voorstellen dat het integreren van updates mogelijk gemakkelijker gaat als de app – en dus niet het hele besturingssysteem – bijgewerkt hoeft te worden.

Ook is de samenwerking van Google Assistant en veel andere apps moeilijk. Wellicht dat het uitbrengen van een Assistant-app dus zorgt voor een efficiëntere samenwerking tussen externe apps en Google Assistant.

Overigens zie ik de app in de Play Store verschijnen door middel van deze link, maar vind ik de app niet als ik deze zelf zoek in de Play Store. Vooralsnog is het dus nog niet bekend of dit een verheerlijkte snelkoppeling, een praktische overweging of slechts een onduidelijke test is. Mogelijk later meer over de Assistant-app.

Hier lees je meer over Google. Zo is er een hoop bekend gemaakt over de gloednieuwe Google Pixel 2 en de Pixel 2 XL. Hier alle informatie op een rijtje. Hier lees je hoe het nieuwe Android Oreo het doet vergeleken met iOS 11.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).