Google Assistant komt naar iOS

Google Assistant
Apple-gebruikers kunnen Siri dumpen.

Tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O laat het miljardenbedrijf weten dat Google Assistant, de concurrent van stemassistent Siri, naar Apple-toestellen komt. Vooralsnog zullen Apple-gebruikers alleen in de Verenigde Staten met de app aan de slag kunnen.

Google gaat hiermee de directe concurrentie aan met Siri. Google’s slimme assistent heeft daarentegen wel wat beperkingen. Dat heeft te maken met het feit dat Apple bepaalde restricties oplegt aan dergelijke apps. Google Assistant kan dus bijvoorbeeld geen wekker instellen op een iOS-apparaat, maar je kunt de assistent uiteraard wel zoekopdrachten geven.

In het verlengde van Google’s uitbreiding worden er ook nieuwe functies toegevoegd aan de app. Zo kun je nu zoekopdrachten intikken, in plaats van het inspreken van de opdracht. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe talen aan de app toegevoegd. Nederlandse gebruikers moeten het daarentegen vooralsnog in het Engels doen.

Google Assistant is via iTunes gratis te downloaden. We zijn dan ook benieuwd of je – als Apple-gebruiker – de Google-app gaat downloaden. Laat het weten in de comments. Vast niet, want alleen Siri kan het leven van een vierjarig jongetje redden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *