Google Auto Link: besturingssysteem voor auto’s komt eraan!

Auteur: , 11 Reacties
Google komt met Auto Link

De strijd tussen Google en Apple krijgt na de aankomende Google I/O-conferentie een heel nieuwe dimensie. De zoekgigant brengt Android namelijk naar je auto en volgt daarmee het voorbeeld van Apple's CarPlay.

Google en Apple vochten tot op heden vooral om marktaandeel in de smartphonewereld, maar daar gaat dus verandering komen. Google komt namelijk met een eigen gezondheidsplatform én een besturingssysteem voor auto’s, zo melden bronnen van Automotive News. Dat systeem staat intern bekend als Google Auto Link en moet zorgen voor de verbinding tussen je auto en je Android-smarthpone, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden.

Auto Link is het resultaat van Google’s samenwerking met chipmaker Nvidia, Audi, General Motors, Honda en Hyundai, ook wel de Open Automotive Alliance. Zij maakten eerder al bekend dat Android nog dit jaar de overstap naar de gemotoriseerde vierwielers zou maken en naar nu blijkt zien we de eerste demonstraties al tijdens Google I/O, op 25 en 26 juni in San Francisco.

Tot nu toe experimenteerden fabrikanten zelf met allerlei systemen, maar dat leverde nooit hetzelfde gebruiksgemak als iOS of Android. Het ligt dus voor de hand om voor de op auto’s gerichte variant van Apple of Google te kiezen. Apple kondigde zijn besturingssysteem voor auto’s, Carplay, al in maart aan tijdens de autoshow van Genève. CarPlay verschijnt nog dit jaar in auto’s van Honda, Hyundai, Jaguar, Mercedes en Volvo.11 reacties

Doen ze goed, binnen 3 maanden naar voorbeeld een eigen versie maken.. Maw geen voorbeeld maar gelijktijdig ontwikkeld, duidelijk dat Google er vanwege de diversiteit van de apparatuur waar het op draait meer tijd nodig heeft. Na-apen in de industrie is al lang en breed uitgekauwd, laat het toch eens varen..
@frietjemet: Ford was nog veel eerder dan Apple met het ontwikkelen van een universele auto-boordcomputer besturingssysteem. OpenXC genaamd Ford had er op gehoopt dat er meer fabrikanten dit platform zouden gaan ondersteunen. Ik weet niet hoe het project er nu voor staat.
@frietjemet: Google is hier al veel langer aan bezig dan 3 maanden. Dit is bijvoorbeeld al ruim 6 maanden geleden: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2531136/Google-set-partner-Audi-Android-vehicles.html
En hier zit ik dan, met mijn Windows Phone.
@dimi:

Ach, ik moet doen met de combinatie Fiat + Windows, oftewel Blue & Me.
En dat het goed werkt, nou nou….
@dimi: Toevallig vorige week een nieuwe fiat ducato geleverd op het bedrijf van mijn Pa. Ik een test ritje maken. Mijn Lumia 1520 pairen. Wat denk je? 200% connectiviteit. Bellen, spraakbesturing, berichten voorlezen, muziek streamen, stuurwiel bediening. Kom ik aan het kijken zit er vrolijk een Windows badge op het dashboardkastjes
Dat word dus nooit meer een Honda, Hyundai, Jaguar, Mercedes of Volvo….
@awesome: mercedes heeft gezegd dat als er iets uitkwam voor android, ze het ook gingen aanbieden
@awesome: Gelukkig heeft Mercedes ook al aangegeven om Android aan te bieden zodra dit beschikbaar is.
@awesome:
Vervelender dan het huidige systeem kan het bij Jaguar zelfs met Apple niet worden. Wat is dat systeem tenenkrommend traag zeg (in ieder geval in een 2013 XF).
Muziek in de auto….?

Eerst iTunes installeren!!!
:-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).