Google-baas laat nieuwe Motorola-topper zien: de Moto X

Moto X
Het apparaat dat hier aan het oor van Google-baas Eric Schmidt hangt moet Motorola’s weg terug naar de top van de telefoonmarkt voorstellen.

Het is bijna exact twee jaar geleden dat Google $12,5 miljard over de tafel schoof voor Motorola Mobility, maar sinds de overname hebben we maar weinig spannende hardware van de Amerikaanse telefoonboer gezien. Met de lang, té langverwachte Moto X komt daar verandering. Het behelst een telefoon die aan de top van de productlijn wordt gezet, én tegelijkertijd slechts 200 dollar schijnt te moeten kosten. Google heeft hiermee eindelijk een telefoon in handen waarbij ze én de hardware, én het besturingssysteem, én een groot aantal apps leveren. Exact, dit is een soort nachtmerrie in wording van Samsung, dat sterk leunt op Google’s Android, maar bang is dat Motorola straks wordt voorgetrokken door Google. (Gelukkig hebben ze Tizen nog.)

Kromme rug

Terug naar de Moto X. Vandaag was Google’s bestuursvoorzitter Eric Schmidt aanwezig op de Allen & Co-conferentie, waar hij kort doch opzichtig voor de neus van journalisten met de Moto X begon te spelen. We zien een telefoon met een witte achterkant, waarop een patroon zichtbaar is, en aan de zijkanten dunner is dan in het midden. Eigenlijk precies zoals op de patenttekeningen. Eerder werd al bekend dat het een aanpasbare telefoon zou worden. Aanpasbaar als in: een waaier aan verschillende kleuren, de optie om tekst in de achterkant te laten graveren, en iets met wallpapers.

In het geruchtencircuit krijgt de Motorola Moto X de volgende specificaties toegedicht: een 4.3-inch 720p scherm, een 1.7 GHz dualcore-processor, 2GB aan RAM, 16 of 32 GB aan opslagruimte, een 10 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Het besturingssysteem wordt Android 4.2.2 Jelly Bean.

Wel, Schmidt, het is je gelukt. Het hele internet weet nu hoe de Moto X eruit komt te zien. Kom nu maar door met die onthulling.

Fotocredit: Corriere.it

Google-baas laat nieuwe Motorola-topper zien

Nog geen reacties

    • @4991:
      bewuste keus van google om een high end telefoon een zachte prijs te geven. Ik ben benieuwd wat ze daar mee willen bereiken. google domineert de telefoonmarkt al op het gebied van software. wat de meerwaarde van hardware zou zijn vraag ik mij dus af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *