Google biedt iPhone 11-gebruikers onbeperkte foto-opslag

Auteur: , 2 Reacties
iphone-11-gratis-opslag-google

Raar maar waar: voor Google Pixel gebruikers wordt dit afgeschaft.

Bij de lancering van de Google Pixel 4 bleek er naast veel nieuwe toevoegingen ook iets verdwenen. Kopers van de eerdere Google Pixel varianten kregen namelijk gratis levenslang de mogelijkheid om hun foto’s met volledige kwaliteit op te slaan. Deze optie werd niet meer geboden bij de Google Pixel 4. Bovendien werd bekend dat ‘levenslang’ voor de Pixel 2 en 3 ineens tot 2021 blijkt, want dan vervalt de optie voor deze toestellen. Alleen voor de kopers van de originele Google Pixel blijft de optie ongewijzigd in tact.

Vreemd genoeg biedt Google wel onbeperkte gratis opslag van foto’s voor gebruikers van de iPhone 11. De maximale kwaliteit is 1080 p., dus voor volledige kwaliteit blijven de gebruikers gebonden aan de iCloud, maar een extra gratis opslag is nooit weg.

Uiteraard leidde dit tot vragen en kritiek op Google. Inmiddels is het mysterie ontrafeld. De gratis opslag is alleen van kracht als de iPhone-gebruikers het formaat ‘HEIC’ of ‘HFIC’ gebruiken. Dit formaat is namelijk veel lichter dan het gecomprimeerde .JPEG formaat dat Google met de Pixel biedt. Doordat het iPhone formaat zo weinig capaciteit inneemt bespaart Google naar schatting miljoenen op haar opslagcapaciteit. Ook hoeven de foto’s niet gecomprimeerd te worden. Het blijft daarmee natuurlijk wel vreemd dat Google dit niet aan haar eigen gebruikers kan bieden.

Als je als iPhone-gebruiker dit lichte formaat wilt gebruiken en/of de gratis foto-opslag van Google wilt gebruiken moet je het juiste formaat selecteren. Dit doe je via ‘settings’ —> camera —-> ‘formats’ —-> ‘High Efficiency.

De camera-opties van de iPhone-11 bespraken we overigens al eerder.

Bron: Reddit2 reacties

Google doet er echt alles aan om zichzelf qua hardware uit de markt te werken.
Volgens mij zijn er een aantal CEO”s bij Google aan de drugs ….
“De mogelijkheid voor gebruikers van recente iPhones om foto’s via Googles Photos-app ongelimiteerd in het heic-bestandsformaat online op te slaan, is volgens Google een bug. Het bedrijf werkt aan een fix om dit tegen te gaan.”

Bron: https://www.androidpolice.com/2019/10/20/google-aware-of-free-original-quality-heic-photo-backups-for-iphones-says-its-a-bug/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).