‘Google: Bitcoin-hype is over’

Google bant mining-apps
Reden voor veel mensen om weer te investeren.

Bitcoin en cryptovaluta waren de afgelopen anderhalf tot twee jaar niet uit het nieuws te krijgen. Niet zo gek ook, want de waarde van de valuta kende bizar veel ups en downs. Uiteraard is er nog steeds van alles te melden over diverse munten, waaronder natuurlijk de Bitcoin, maar de hype zelf lijkt naar een dieptepunt te zijn gedaald.

Deze informatie is een van de conclusies die in het onderzoek naar zoekgedrag op Google staan, gemaakt door online marketingplatform SEMrush. Het verband tussen zoekgedrag op Google naar Bitcoin én de koers van de Bitcoin zelf staan centraal. Zo blijkt dat er beduidend minder naar Bitcoin wordt gezocht de afgelopen tijd.

Vergelijken we de zoekresultaten van nu met die van december 2017, het hoogtepunt van de Bitcoinhype, dan zien we dat het zoekvolume met 800 procent is afgenomen. De onderzoekers zien nu dan ook een veel lager verband tussen Bitcoin zoekvolumes en de koers van de Bitcoin zelf.

Woordvoerder van SEMrush meldde aan Bitcoin Magazine dat het uiteraard moeilijk blijft om aan te tonen dat Google een veroorzaker kan zijn van een hogere koers. Een hogere koers kan immers leiden tot meer zoekopdracht omdat mensen er meer over willen weten. De hype zelf lijkt inmiddels zeker over te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *