Google brengt Android naar Audi, Hyundai, Honda en GM

Auteur: , 19 Reacties
Google brengt Android naar Audi, Hyundai, Honda en GM

Het nieuwste autoproject van Google kon niet binnenskamers worden gehouden, waardoor we onlangs al wisten dat de advertentieboer met Audi op een in-car-versie van Android broedde. Nu zijn de plannen officieel naar buiten gebracht, en zien we meteen dat er meer automerken meedoen. Ze doen het gezamenlijk met elkaar in de 'Open Automotive Alliance'.

Het doel van de Open Automotive Alliance (OAA) is om de innovatie in de automotive sector te versnellen. In ieder geval op infotainmentgebied. De bedrijven die zich op dit moment hebben aangesloten zijn Audi, General Motors, Google, Honda, Hyundai en Nvidia. Zij zijn de ‘founding members’, maar ze roepen andere (auto)fabrikanten op zich aan te sluiten.

All je apps in je auto

Details over wat ze precies voor ogen hebben met de automotive versie van Android zijn schaars. Maar denk aan het integreren van apps die nu ook al op Android-smartphones en -tablets verkrijgbaar zijn, zoals muziek- en navigatiesoftware. Naast het integreren van Android in dashboards van auto’s, is het de bedoeling dat het een open systeem wordt dat samenwerkt met alle Android-apparaten. Ook zal het fijn zijn dat je auto qua software straks niet meer achterloopt ten opzichte van je telefoon. Iets dat nu haast consequent wel het geval is.

Veiliger

Autobouwers hebben hierbij het voordeel dat ze de beschikking hebben over een platform dat al door miljoenen mensen wordt gebruikt. Voor de automobilist wordt het in theorie alleen maar makkelijker, en vooral veiliger, om telefoonfuncties te gebruiken tijdens het rijden. En nee, daarmee bedoelen we niet het versturen van berichten door naar een schermpje te staren in plaats van de weg.

Google zegt dat de eerste auto met volledige Android-integratie eind 2014 op de weg komt.19 reacties

Audi is toch zo premium? Gekke keuze voor Android dan;)
@martijnh: Too many Applefanboys hier. (before you hate, dit is verstuurd vanaf een mbp)
@martijnh: *Android is toch zo premium? Gekke keuze voor Audi dan. ;-)
Eindelijk Angrybirds spelen in de file zonder een boete te riskeren!
@robert110: Speel je nog Angry birds??
@duitseautos: Op zeker momenten wel ja. waarom zou ik het niet doen?
Android en Audi, de nét niet merken zeg maar..
@lekkaah: Ehhh………
@lekkaah: Koop dan een Tesla en een iPhone 5S. Tesla heeft recentelijk nog een hoog persoon bij Apple weg gekocht.

Maar ik ben benieuwd wat dit gaat zijn. Iig kan de navigatie er alleen maar beter op worden, gewoon lekker met Google zoeken naar je adres ipv alles exact hebben.

Of direct naar het adres navigeren wat in je agenda staat, ideaal!
ik ben blij dat het geen microsoft wordt, probeer je je radio aan te zetten valt de motor uit en gaan de ramen ineens naar beneden
@niekie1999:

een automaat zonder enige voor u te moeilijke knopjes is de oplossing en laat computers over aan mensen die dat kunnen
@bvds: denkt u echt dat ik niets van computers begrijp als ik mijn eigen game pc heb gebouwd? Laat het plaatsen van goede reacties maar aan de mensen over die daar verstand van hebben!
@bvds: ps: ooit van humor gehoord?
Mijn auto heeft al Windows.
Lekker dan….. denk je de boel te updaten, heb je de boel met malware geinfecteerd. :(
@406_v6: Ik gun het Audi wel, een nep-premium merk geïnfecteerd met malware. ;-) Er bestaat geen betere combinatie aangezien je straks de software van je Audi niet meer kan updaten. En dat is dan voorsprong door techniek. Hahaha!
@pokerface:
een audi heeft dezelfde motorblok als een Skoda
Al die mensen hier die even het mannetje denken te zijn door Android af te kraken, laat me niet lachen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).