Google brengt Android naar Audi, Hyundai, Honda en GM

Google brengt Android naar Audi, Hyundai, Honda en GM
Het nieuwste autoproject van Google kon niet binnenskamers worden gehouden, waardoor we onlangs al wisten dat de advertentieboer met Audi op een in-car-versie van Android broedde. Nu zijn de plannen officieel naar buiten gebracht, en zien we meteen dat er meer automerken meedoen. Ze doen het gezamenlijk met elkaar in de ‘Open Automotive Alliance’.

Het doel van de Open Automotive Alliance (OAA) is om de innovatie in de automotive sector te versnellen. In ieder geval op infotainmentgebied. De bedrijven die zich op dit moment hebben aangesloten zijn Audi, General Motors, Google, Honda, Hyundai en Nvidia. Zij zijn de ‘founding members’, maar ze roepen andere (auto)fabrikanten op zich aan te sluiten.

All je apps in je auto

Details over wat ze precies voor ogen hebben met de automotive versie van Android zijn schaars. Maar denk aan het integreren van apps die nu ook al op Android-smartphones en -tablets verkrijgbaar zijn, zoals muziek- en navigatiesoftware. Naast het integreren van Android in dashboards van auto’s, is het de bedoeling dat het een open systeem wordt dat samenwerkt met alle Android-apparaten. Ook zal het fijn zijn dat je auto qua software straks niet meer achterloopt ten opzichte van je telefoon. Iets dat nu haast consequent wel het geval is.

Veiliger

Autobouwers hebben hierbij het voordeel dat ze de beschikking hebben over een platform dat al door miljoenen mensen wordt gebruikt. Voor de automobilist wordt het in theorie alleen maar makkelijker, en vooral veiliger, om telefoonfuncties te gebruiken tijdens het rijden. En nee, daarmee bedoelen we niet het versturen van berichten door naar een schermpje te staren in plaats van de weg.

Google zegt dat de eerste auto met volledige Android-integratie eind 2014 op de weg komt.

Nog geen reacties

  1. ik ben blij dat het geen microsoft wordt, probeer je je radio aan te zetten valt de motor uit en gaan de ramen ineens naar beneden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *