Google checkt voortaan medische feiten in zoekresultaten

Google-Medische-Zoekresultaten
Als je zoekt naar de oorzaak van een hardnekkige pukkel op je voorhoofd, word je al snel met de meest vreselijke ziektes geconfronteerd. Daar gaat Google verandering in brengen.

Medische informatie wordt vaak via Google opgezocht, maar bevat regelmatig foutieve informatie. Om voor wat zekerheid te zorgen, checkt en geeft Google voortaan voorrang aan zoekresultaten van medische informatie die correct is.

Eén oogopslag
In de loop van de week zal deze nieuwe functie doorgevoerd worden, en geeft je op die manier feitelijke informatie over symptomen, behandelingen en details van een ziekte of aandoening. Zo zie je in één oogopslag of het besmettelijk of levensbedreigend is, en welke leeftijdsgroepen er vatbaar voor zijn.

Google-medische-Gegevens

Het is niet zo gek dat Google de moeite neemt om deze functie toe te voegen aan de zoekmachine, want volgens de zoekgigant hebben één op de twintig zoektermen te maken met gezondheid.

Voortaan wordt deze informatie dus in een blokje bovenaan de zoekresultaten weergeven, zodat je duidelijk kunt zien dat je met gecheckte info te maken hebt. In sommige gevallen zullen er ook afbeeldingen toegevoegd worden om de informatie verder te verduidelijken.

Vergeet de dokter niet
Desalniettemin dekt Google zich wel in door op haar blog te zeggen dat we deze informatie niet als medisch advies moeten zien. Het is een handig hulpje om zelf op onderzoek uit te gaan, maar als je twijfelt aan je gezondheid, zul je altijd gewoon nog een dokter in moeten schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *