Google Chrome-browser verstuurt nu notificaties

Auteur: , 2 Reacties
Chrome-Update

De internetbrowser van Google heeft een flinke update gekregen, zodat je nu onder meer pushberichten kunt ontvangen, zelfs als je de browser niet open hebt staan.

Chrome 42 is nu beschikbaar voor Windows, Mac en Linux, zo meldt Google. Naast een aantal verbeteringen op het gebied van stabiliteit, is vooral de nieuwe notificatiefunctie het updaten waard. Alle websites die deze pushberichten ondersteunen kunnen hiermee een melding naar je desktop versturen, bijvoorbeeld als je een nieuw bericht of een e-mail binnenkrijgt. Hiervoor hoef je de Chrome browser niet eens open te hebben staan.

Java en Silverlight
Wel zul je websites eerst toestemming moeten geven voordat ze berichten naar je kunnen sturen. De plugins van Java en Microsoft Silverlight zijn na de update automatisch uitgeschakeld. Dit heeft Google gedaan om de snelheid van de browser te verhogen, en de stabiliteit te verbeteren. Bovendien zouden deze plugins de browser onveiliger maken.

Wil je weten of jouw browser al de laatste versie heeft ge├»nstalleerd? Kijk dan even bij Instelling en ‘Over Google Chrome’.2 reacties

Ehm, dit doet chrome al een tijdje…
via Android app
Inderdaad.. dit is niet echt wat nieuws lijkt me :/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).