Google Chrome doet vanaf nu het licht voor je uit

Auteur: , 4 Reacties
Google Chrome doet vanaf nu het licht voor je uit

Google blijft hard zijn best doen om straks ook je woonkamer over te nemen. De zoekgigant wil namelijk dat je al je slimme apparaten gaat bedienen via de servers van het bedrijf, zodat ze nog meer over je te weten komen.

Google heeft Chrome voor iOS daarom voorzien van Physical Web-ondersteuning. Dit is een open source project dat ervoor moet zorgen dat je via Chrome kunt communiceren met slimme apparaten. Het gaat nu bijvoorbeeld om parkeermeters die je kunt bedienen met je telefoon, maar het is ook mogelijk om huishoudelijke apparaten aan het systeem te koppelen. In theorie zou je dus je slimme verlichting uit kunnen zetten zonder je browser te verlaten.

Mocht je niet weten welke apparaten Physical Web ondersteunen, dan is er niets aan de hand. Deze apparaten duiken namelijk vanzelf op in je notificatiecentrum. Vervolgens open je met één tik een nieuw tabblad en kun je aan de slag. Opvallend genoeg kunnen Android-gebruikers nog niet aan de slag met de nieuwe Chrome-update: zij zijn vermoedelijk over een paar dagen aan de beurt.4 reacties

Ik vind het allemaal heel mooi, echt waar, maar ik heb er problemen mee dat het een ‘Mericaans bedrijf betreft.
@gop1: Jij hebt liever een chinees bedrijf?
@Pordon: Jij hebt liever een nigeriaans bedrijf?
@gop1: Amerikanen zijn toch de leiders van de free world?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).