Google Chrome doet vanaf nu het licht voor je uit

Google Chrome doet vanaf nu het licht voor je uit
Google blijft hard zijn best doen om straks ook je woonkamer over te nemen. De zoekgigant wil namelijk dat je al je slimme apparaten gaat bedienen via de servers van het bedrijf, zodat ze nog meer over je te weten komen.

Google heeft Chrome voor iOS daarom voorzien van Physical Web-ondersteuning. Dit is een open source project dat ervoor moet zorgen dat je via Chrome kunt communiceren met slimme apparaten. Het gaat nu bijvoorbeeld om parkeermeters die je kunt bedienen met je telefoon, maar het is ook mogelijk om huishoudelijke apparaten aan het systeem te koppelen. In theorie zou je dus je slimme verlichting uit kunnen zetten zonder je browser te verlaten.

Mocht je niet weten welke apparaten Physical Web ondersteunen, dan is er niets aan de hand. Deze apparaten duiken namelijk vanzelf op in je notificatiecentrum. Vervolgens open je met één tik een nieuw tabblad en kun je aan de slag. Opvallend genoeg kunnen Android-gebruikers nog niet aan de slag met de nieuwe Chrome-update: zij zijn vermoedelijk over een paar dagen aan de beurt.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *