Google Chrome eindelijk vriendelijker voor je accu

Google Chrome na update eindelijk vriendelijker voor je accu
Google denkt eindelijk aan de accu van de laptop van Chrome-gebruikers. De internetbrowser is ontzettend snel, maar zuigt ook in rap tempo je accu leeg. Daar moet een update verandering in gaan brengen.

Je had het waarschijnlijk niet eens in de gaten, maar als je een nieuw tabblad opent, dan blijft Flash-content in het andere tabblad gewoon actief. We hoeven je vast niet te vertellen dat je dat veel stroom kost als je tientallen tabbladen geopend hebt. Dat moet nu verleden tijd zijn, want Google Chrome ‘pauzeert’ Flash-onderdelen voortaan zodra je er niet meer naar kijkt. Dat maakt de browser niet alleen sneller, maar ook wat minder hongerig.

Dat werd wel een keer tijd, want de impact van Chrome op je accuduur is al veelvuldig besproken. Daarnaast heeft de browser behoorlijk veel geheugen nodig. Google vond het tot op heden echter niet nodig daar iets aan te doen, al is het maar omdat de browser op veel andere vlakken wél superieur is aan de concurrentie. Toch heeft de kwestie nu prioriteit, want Google belooft ook in komende updates aandacht te gaan besteden aan de energie-impact van Chrome.

De update is nog niet officieel beschikbaar, maar je kunt de nieuwe functies al wel uitproberen in de beta-versie van Chrome, die hier te downloaden is.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *