Google Chrome-gebruikers over de zeik: dit is waarom

Google Chrome Redesign
Als verstokte Google Chrome-gebruiker was de redesign vast even schrikken.

In september rolde Google het nieuwe Chrome-design uit. Daar was niet iedereen even blij mee, maar daar had de zoekgigant een simpele oplossing voor. Deze mensen konden met een simpele klik terug naar het oude design en daarmee leek de Derde Wereldoorlog voorkomen. Met de uitrol van Versie 71 trekt Google echter alsnog de stekker uit het oude design.

Sindsdien rollen er tientallen, zo niet honderden klachten binnen via platforms als Twitter en Reddit. Persoonlijk heb ik niet zoveel moeite met het nieuwe design, maar de diehards kunnen er duidelijk niet aan wennen. Zij zouden vooral moeite hebben met het onderscheiden van verschillende tabbladen en missen te mogelijkheid om tabbladen te muten.

Google zit uiteindelijk zelf met de gebakken peren, want veel gebruikers kiezen er op dit moment voor om te downgraden naar Chrome 70 of ouder. Het zijn er inmiddels zoveel dat Google-ontwikkelaars een officiële reactie hebben geplaatst op Reddit. “Doe dit alsjeblieft niet”, schreef ontwikkelaar Peter Casting bijvoorbeeld. “We hebben nog liever dat je een andere browser gebruikt dan een oude versie van Chrome. Dat is alsof je ervoor kiest om je niet te laten inenten.”

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *