Google Chromecast nu officieel verkrijgbaar in Nederland

Auteur: , 18 Reacties
Google Chromecast

Er is door velen naar uitgekeken, maar sinds vandaag is de HDMI-dongle van Google eindelijk officieel verkrijgbaar in Nederland. Voor 35 euro bestel je 'm in de Google Playstore.

Het apparaatje heeft de looks van een USB-stick en sluit je aan op een HDMI-ingang van je televisie. Daarmee heb je vervolgens eenvoudig toegang tot YouTube, Google Play Movies en Google Play Music, maar bijvoorbeeld ook Netflix. Het aanbod wordt voortdurend uitgebreid met content van andere partners. Denk aan RTL XL en Uitzending gemist.

Chromecast kan in een paar minuten worden ingesteld, en blinkt naar Google’s zeggen uit door zijn gemak. Na installatie kunnen gebruikers op hun smartphone, tablet of laptop de Chromecast bedienen aangezien een user-interface op de stick ontbreekt (en ook niet handig zou zijn).

Google heeft onlang de Chromecast opengesteld voor ontwikkelaars. Wereldwijd hebben al meer dan 3.000 programmeurs zich aangemeld om hun apps en websites geschikt te maken voor Chromecast. Hierdoor kunnen gebruikers kiezen uit een steeds groter aanbod van televisieprogramma’s, films, video’s, sporten, muziek en games.

Bestellen doe je hier.

Chromecast plugged18 reacties

Google’s beste uitvinding sinds het indexeren van het internet, als je het mij vraagt.
Super, denk dat ik ‘m wel ga aanschaffen binnenkort
Zijn er ook iOS apps om mee te streamen of werkt het alleen met android?
@sacha: https://itunes.apple.com/nl/app/chromecast/id680819774?mt=8
@dennis: setup is dus geregeld. Maar kun je ook vanaf iOS streamen?
@sacha: Yep! http://9to5mac.com/2014/02/09/how-to-setup-and-use-chromecast-to-stream-your-content-from-a-mac-and-ios-device/
@dennis: sold!
@dennis: Ook Spotify?
@dennis: Thanks, maar ik zoek het gemak van de Spotify app zelf. Heb een av receiver waar Spotify in geïntegreerd is. Nadeel alleen is dat je die alleen met de app of afstandsbediening van het apparaat zelf te bedienen is wat ver van ideaal is. Helaas gaan airplay functie. Tijdje terug een leuke av-set voor één van m’n ouders samengesteld (wel met airplay) en dat werkt toch wel erg mooi in combinatie met een iPad. Zoek nog een oplossing dus, misschien een 2e hands Apple tv.
Leuk, maar als je een American Express creditcard hebt kun je hem niet afrekenen. Accepteren ze niet in nederland ivm euro betaling. Alleen dollar betalingen. Beetje jammer.
@olliej: American Express, het woord zegt het al;)
@Vincent: Dat zou je inderdaad zeggen, maar toen ik vorig jaar in Canada was (ook geen America, granted) maar ook daar heb ik hem zelden tot nooit (volgens mij 1x) kunnen gebruiken. Verbazingwekkend hoe slecht deze kaart geaccepteerd wordt…
@olliej: Conclusie: gewoon een mastercard creditcard nemen. Wordt altijd en overal geaccepteerd (daar waar je met creditcard kunt betalen).
@dennis: Ja die conclusie trek ik ook. Ik ben de mogelijkheden op dit moment aan het bekijken.
@olliej: Ik heb in een callcenter gewerkt namens American Express, ik zeggen: Opzeggen die hap! Ik heb zo ongelofelijk veel klachten gehoord: De kaart wordt te weinig geaccepteerd (ook als Visa of Master wél kan), ze worden veel te vaak gebeld (echt veel meer dan bij andere creditcards), hij is veel duurder dan andere kaarten, etc. etc. Als je meer wilt spuug ik krijg nog even verder, heerlijk dit :D
@TopgearUK: Haha, bedankt voor je feedback. Nou het zit zo, het een cc die mn werkgever verstrekt, voor zakelijke kosten, en heeft enkele gemakken zoals meer tijd om terug te betalen en hij kost me niets. Dus waar ik hem kan gebruiken, gebruik ik hem wel. Ik heb daarnaast een ING Mastercard aangevraagd, dus die neem ik er naast.
Voor mensen met creditcard-issues:

Koop een 3V-card van VISA!! ( prepaid creditcard, met bedrag naar keuze ). Online te kopen via iDeal ofzo. Fysieke pas of anders een virtuele voucher.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).