Google Chromecast: ‘stream’ je content naar je TV

Google Chromecast
Google heeft een grote nieuwe TV-dienst aangekondigd. Nou ja, groot, het is eigenlijk gewoon een kleine HDMI-dongel die met al je apparaten kan communiceren en content van je mobiel, tablet of computer kan ontvangen en afspelen.

Google’s Chromecast draait op een gesimplificeerde versie van besturingssysteem Chrome OS. Het apparaatje kan in een televisie geplugd worden, en na verbinding te hebben gemaakt met een WiFi-netwerk kan je via smartphones, tablets of computers in de buurt videobeelden van het internet naar je TV sturen. ‘Spiegelen’ noemt Google het. Met Chromecast bestuur je je TV dus met de mobiele apparaten die je al hebt. Hij werkt samen met zowel iOS- als Android-apparaten, en is crossplatform, waardoor het in feite met ieder apparaat werkt.

Google Chromecast: stream je content naar je TV

Google liet op een persconferentie in San Francisco zien hoe een Nexus 4 verbinding maakte met het 35 dollar kostende dongeltje, en YouTube-video’s op een TV werden afgespeeld. De Chromcecast haalt zijn content vervolgens direct van YouTube af, niet van je smartphone of tablet, waardoor het eigenlijk geen ‘streamen’ mag heten. Hiermee verschilt het apparaat met de Apple TV, waarbij content wel direct van een computer naar TV wordt gestreamd.

Chromecast kan tevens verbinding maken en content afspelen van Netflix, Pandora en Google Play Movies. Ook biedt Google de mogelijkheid om apps af te spelen op je televisie.

Zodra we meer weten over de komst van Google Chromecast naar Nederland laten we het zsm weten.

Google Chromecast: stream je content naar je TV
Google Chromecast: stream je content naar je TV

UPDATE – In onderstaande video is te zien hoe de Chromecast in de praktijk werkt.

[gv data=”ZFqBdV3rjNE”][/gv]

Nog geen reacties

 1. Een antwoord op het dichtgetimmerde tv-systeem van Apple, en het gaat weg voor maar 35 dollar? Nice move, Google. Benieuwd wanneer het in Nederland te krijgen is.

 2. Inderdaad! Bye bye Apple TV! Van deze ga ik er meteen twee halen, als het echt goed werkt kunnen ze misschien ook de AC Ryan streamers vervangen.

  • @Wouter: ik snap het niet, dit ding haalt z’n video bestanden van internet, wat heb je daar nu aan? Je kunt je eigen video dus niet streamen vanaf tel of tablet. Lijkt me geen vervanger voor Ac Ryan. En full hd streamen over wifi…hmmm

 3. Heb thuis een smartTV van LG. Daarmee kan ik ook naadloos YouTube content naar mijn televisie sturen vanaf mijn Android telefoon. Hetzelfde geldt voor audio/video-content dat op mijn telefoon is opgeslagen. Gaat allemaal via het DLNA-protocol.

 4. gaat nooit werken. Alle video’s die je wil spiegelen moeten goedgekeurd door google zijn… Niks Gorillavid of thuisvideo’s of VLC. Streamen zoals met Apple TV is veel beter

  • @WFR22: onzin. Het is niet zo dat alles wat je wil afspelen goedgekeurd moet zijn door Google. Je kan immers tabbladen van Chrome ook naar je TV sturen en zo alles afspelen wat je maar wil.

   Waar jij op doelt is het feit dat je, voorlopig, alleen gebruik kan maken van apps die Google heeft goedgekeurd. Dat komt voornamelijk omdat de SDK nog niet definitief is.

   Dit systeem is nog ontwikkeling en de ophef die daar enkele tijd geleden over was is nogal overtrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *