Google druk bezig met opvolger Android 5.0 Lollipop

Nieuwe Android Lollipop in de maak?
Android 5.0 Lollipop is tot op heden voor slechts een aantal smartphones beschikbaar, maar Google is alweer druk bezig met een opvolger.

Nee, we hebben het in dit geval niet over een vaag gerucht, want die ‘aankondiging’ komt van de techgigant zelf. De ontwikkelaars van het bedrijf waren aanwezig op de Devoxx-conferentie in Antwerpen, waar ze alvast wat voorbeelden van de nieuwe code lieten zien.

Het demotoestel van de ontwikkelaars was een Nexus 5, die draaide op een besturingssysteem met de naam Android Lollipop MR1. Dat zou volgens Androidworld staan voor Maintenance Release 1, oftewel een update waarin waarschijnlijk een aantal bugs worden aangepakt.

Het is nog onduidelijk of in deze versie alleen fouten worden opgelost of dat er ook nieuwe functies worden geactiveerd. Mocht dat laatste het geval zijn, dan zou het kunnen gaan om Android 5.1, maar een kleinere update (5.0.1) lijkt meer voor de hand te liggen.

Nog geen reacties

  1. Ik heb 5 er nu een ruime dag op staan en het is zeker een stuk sneller, ook de batterij gaat volgens mij langer mee. Maar er zijn ook dingen waar ze volgens mij de plank volledig mis mee hebben geslagen. Het snelle instellingen scherm heeft wel een knop om de kleuren te inverten, maar bijvoorbeeld niet om het geluid op alleen trillen te zetten. Ook unlocken met code vind ik iets omslachter geworden maar daar tegenover staat dat notificaties enorm zijn verbeterd. En wanneer komt google eens met een echte ingebakken app opps uit?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *