Google Earth Pro is voortaan gratis

Google Earth Pro is voortaan gratis
De geavanceerde versie van Google Earth is voortaan gratis te gebruiken. Iets om zeker even te checken, want voorheen kostte de dienst €300 per jaar.

Google Earth Blog merkte op dat je voortaan een gratis licentie krijgt bij Google Earth Pro. Die licentie heeft een geldigheid van twee jaar, in plaats van een zevendaagse trial. Google heeft zelf nog niet gereageerd op de wijziging van de prijs.

De Pro-versie biedt veel meer functionaliteiten dan de standaard versie van Google Earth. Je krijgt toegang tot afbeeldingen in hoge resolutie en kan gebruikmaken van software waarmee je kunt meten en tekenen. Ook is het mogelijk om uitgebreide gegevenslagen van percelen tevoorschijn te toveren, al dan niet voorzien van demografische info.

Google omschrijft dien dienst als volgt:

‘Google Earth Pro is een interactieve 3D-wereldbol die kan worden gebruikt als hulpmiddel bij planning, analyse en besluitvorming. Bedrijven, overheden en professionele gebruikers van over de hele wereld gebruiken Google Earth Pro-tools voor gegevensvisualisatie, gebiedsinrichting en informatie-uitwisseling.’

Zelf spelen met Google Earth Pro kan HIERRR.

Lees ook: nieuwe 3D-modellen in Google Maps zijn enorm gedetailleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *