Google en Apple strijden om exclusiviteit games

Google en Apple strijden om exclusiviteit games
Wat in de wereld van de console games al heel normaal is lijkt nu steeds grotere vormen aan te nemen in de strijd om exclusieve titels voor Android en iOS.

Google en Apple strijden met elkaar om games exclusief op hun platform te krijgen. Dit hebben bronnen verteld aan de Wall Street Journal. Beide fabrikanten proberen met lucratieve deals gameontwikkelaars ertoe te verleiden om een game exclusief aan één platform te binden.

Een bekend voorbeeld is Plants Vs. Zombies 2 van uitgever Electronic Arts. Dit spel kwam exclusief twee maanden eerder op iOS uit waarbij Apple een speciale promotie maakte voor het spel in iTunes. Er gingen ook geruchten dat Apple hier een grote som geld voor heeft betaald al werd dat later door Apple ontkent.

Net zoals bij Playstation en Xbox lijkt het dus dat Google en Apple grote sommen geld uitgeven aan gameontwikkelaars om als eerste te mogen zijn met een grote titel. Nu dat de telefoons steeds krachtiger worden zullen er ook steeds grotere titels komen. De strijd om exclusiviteit zal dan ook alleen nog maar heftiger worden waarvan de gameontwikkelaars alleen maar kunnen profiteren. Nu maar hopen dat dit ook in steeds betere games resulteert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *