Google en Microsoft ruziën over YouTube app

YouTube banned
Microsoft en Google liggen weer eens met elkaar overhoop en het lijkt erop dat mensen met een telefoon die draait op Windows Phone daar het slachtoffer van gaan worden.

De situatie in een notendop? Google ‘weigert’ al enige tijd om zelf applicaties te ontwikkelen voor Windows Phone en dat is natuurlijk best vervelend voor mensen met zo’n telefoon.

Microsoft dacht dit probleem op te lossen door gewoon zelf een app te maken voor YouTube. Onlangs werd een nieuwe versie van die app gelanceerd en die beschikte over 2 opvallende opties. Namelijk de mogelijkheid om video’s te downloaden, daarnaast waren advertenties uitgeschakeld.

Je kan je wellicht voorstellen dat Google hier niet zo blij mee was en dus werd er een zogenaamde cease and desist letter gestuurd met het verzoek de app uiterlijk 22 mei te verwijderen.

Microsoft kwam vrijwel direct met een reactie waarin het volgende stond:

“We’d be more than happy to include advertising but need Google to provide us access to the necessary APIs,”

Ze leggen de bal dus weer terug bij Google. Ook herinnert Microsoft Google nog even aan een uitspraak van Google CEO Larry Page die hij gisteren deed tijdens Google I/O:

“In light of Larry Page’s comments today calling for more interoperability and less negativity, we look forward to solving this matter together for our mutual customers.”

Touche! We zijn benieuwd of Google en Microsoft op korte termijn tot een oplossing kunnen komen. Al zijn er volgens mij redelijk wat alternatieve YouTube-apps beschikbaar op Windows Phone. (via: theverge.com)

4 reacties

  1. Heb nu een tijdje een WP8 en moet zeggen bevalt me zeer goed! Alleen de apps blijven inderdaad achter vergeleken met IOS en Android, maar dat gaat wel aantrekken aangezien WP8 redelijk hard groeit. Wel is het echt vies van Google dat ze weer in de weg proberen te liggen en zo de gebruikers benadelen.

  2. De andere YouTube ‘apps’ vallen echt tegen, hoor. Voor deze app was de officiële ‘app’ zelfs gewoon een linkje naar de site. De anderen zijn hetzelfde of minder goed dan gewoon naar de site te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *