Google en WhatsApp praten over overname

Google Whatsapp
Google en Whatsapp praten sinds vier à vijf weken over de overname van de messaging-app door de softwaregigant. Op dit moment wordt er gesproken over een overnamebedrag tot wel 1 miljard dollar!

Messaging-applicaties zijn een belangrijk onderdeel van de huidige wijze waarop we communiceren via de smartphone. Google heeft Google Talk en Google+, maar beide blijken niet aan te slaan. De overname van Whatsapp zou het messaging gat in het portfolio van de Amerikaanse gigant kunnen dichten en een aanvulling kunnen zijn op het nieuw te introduceren Google Babel dat al enige tijd in het geruchtencircuit rond gaat.

Digitaltrends.com meldt dat de onderhandelingen al enige tijd gaande zijn, waarbij Whatsapp de prijs probeert op te drijven. Volgens de geruchten zou het huidige overnamebedrag ongeveer 1 miljard dollar zijn. Dit is een hoger bedrag dan dat in 2012 door Faceboook werd betaald voor Instagram.

WhatsApp is één van de grootste en meest bekende berichtenapplicaties ter wereld en staat al jaren in de top van de betaalde apps in heel veel landen. WhatsApp heeft al eerder laten weten dat er op een dag 18 miljard berichten worden verstuurd door de gebruikers van deze dienst. Tevens zou Whatsapp jaarlijks 100 miljoen dollar aan inkomsten genereren en heeft de app ervoor gezorgd dat het sms-gebruik over de gehele wereld daalde.

Nog geen reacties

  1. Zie het wel zitten, moeten ze er wel voor zorgen dat het ook mogelijk wordt om vanaf de PC berichten te sturen. Dat is wel iets wat ik mis bij de huidige versie van WhatsApp

  2. Idd, Whattsapp is geweldig, maar integratie met Google zou welkom zijn, en zeker berichtjes ontvangen op pc/tablet zou fijn zijn. Het ID is nog altijd gekoppeld aan telefoonnummer ipv mailadres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *