Google-engineer: “Oplader OnePlus beschadigt smartphone”

Auteur: , Geen reacties
Oplader OnePlus blijkt schadelijk

Hartstikke handig, dat USB Type-C. Het blijkt echter raadzaam om voorzichtig te zijn met de kabels die je gebruikt.

Als je een nieuwe smartphone aanschaft, dan is de kans aanwezig dat je ‘m op moet laden met een USB-C-kabel. Naar nu blijkt moet je goed uitkijken welke kabels je gebruikt, want voor je het weet beschadig je de accu van je telefoon óf de USB-poort van je computer. Google Chromebook-engineer Benson Leung stelt namelijk dat sommige kabels ontzettend slecht zijn.

Leung test regelmatig opladers en is deze keer bijzonder kritisch op de USB-C-oplader van OnePlus. Deze kabels werken prima als je ze met de smartphones van de Chinese fabrikant gebruikt, maar plug je ze bijvoorbeeld in een Nexus 6P, dan zou het zomaar kunnen dat je de telefoon serieus beschadigt.

Het probleem zit ‘m er vooral in dat makers van goedkope opladers (de lader van OnePlus kost slechts 5,49 euro) onderdelen weglaten of vervangen door gebrekkige alternatieven. Zo kan de telefoon niet meer aflezen of de accu eigenlijk niet met veel te veel stroom wordt opgeladen en dat is ook de reden dat de accu’s het na een tijdje niet meer trekken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).