Google fixt Android 5.0 na accuproblemen Nexus 5

Android 5.0 heeft een accuprobleem
Heb je een Nexus-device en wacht je in spanning op de release van Android 5.0 Lollipop, dan kunnen we je eindelijk vertellen waarom Google de update nog niet heeft vrijgegeven.

Google zou de Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 7 in eerste instantie al op 3 november een update geven, zodat gebruikers aan de slag konden met de nieuwe versie van Android. Het is inmiddels 6 november en het zo zomaar tot volgende week woensdag kunnen duren voordat Android 5.0 wordt vrijgegeven. De reden? De developer preview bevat een vervelende bug en Google koos ervoor die eerst te verhelpen.

Android 5.0 heeft een accuprobleem

De accu van de Nexus 5 zou namelijk onevenredig hard leeglopen zodra je WiFi inschakelt. Sterker nog: je draadloze internetverbinding zou voor minimaal zestig procent verantwoordelijk zijn voor het totale accuverbruik. Inderdaad, daar klopt iets niet. En op een lege accu zit ook niemand te wachten.

De problemen zijn inmiddels opgelost, dus met een beetje geluk draait jouw Nexus-telefoon of -tablet volgende week als een zonnetje.

Nog geen reacties

  1. Fouten maken is menselijk, netjes dat ze het voor publicatie oplossen, daar heeft de eindgebruiker immers de meeste profijt van. Buiten het feit om dat Apple ook zijn problemen oplost, mogen ze deze gang van zaken best als voorbeeld nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *