Google gaat accounts met fysieke sleutel beveiligen

Auteur: , Geen reacties
Het zal er ietsje anders uitzien dan deze sleutels, maar je snapt het idee...

Veiliger dan dit zal je Google-account niet worden. Zelfs niet met een wachtwoord als 'Hdo30%[email protected]$SjfDDi2#'.

Google gaat een wel heel ouderwetse beveiligingstechniek uitbrengen. Het zogenoemde Advanced Protection Program omvat volgens Bloomberg namelijk letterlijk een fysieke sleutel.

We kennen tegenwoordig allemaal de tweestapsverificatie die bij Google-accounts en veel banken wordt gebruikt. Na de vorige verkiezingen in de Verenigde Staten blijkt daarentegen dat dergelijke maatregelen soms niet voldoende zijn om potentieel catastrofale hacks te voorkomen. Volgens insiders van het miljardenbedrijf komt Google daarom binnenkort met een fysieke sleutel voor het ontgrendelen van Google-accounts.

Hoe de techniek precies gaat werken is nog niet duidelijk en Google wil zelf ook nog niet officieel op het bericht van Bloomberg reageren, maar grote kans dat de bronnen de waarheid spreken. In 2014 bracht Google namelijk ook al software uit die een simpele USB-stick in een beveiligingssleutel kon omtoveren. Mogelijk zal de Advanced Protection Program een vergelijkbare techniek gebruiken.

Nu is nog niet duidelijk in hoeverre jij en ik de beveiliging zouden kunnen gebruiken (en of we ├╝berhaupt een dergelijke trubbel willen doorgaan), maar het lijkt erop dat politici en belangrijke publieke figuren vooral van de techniek moeten kunnen genieten. Althans, techniek… Een sleutel bestaat natuurlijk al duizenden jaren, maar de toepassing voor het ontgrendelen van een virtueel account is nog redelijk nieuw.

Over Google gesproken, lees hier hoe Google zich gaat mengen met HTC. Hier vind je een artikel over hoe Google internetten voor ons op andere manieren heel prettig maakt. In het verlengde van Google en veiligheid schreven we ook nog over kwaadwillende malware in de Google Play Store.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).