‘Google gaat concurrent voor de Xbox en PlayStation maken’

Auteur: , Geen reacties
Xbox-controller

Moeten Sony en Microsoft zich zorgen gaan maken?

Google gaat in de gameconsoles, zo meldt Kotaku. De zoekgigant wil de gamewereld behoorlijk opschudden, want het is de bedoeling dat je geen discs of harde schijf meer nodig hebt. In plaats daarvan komt Google weer met een nieuwe streamingdienst, zodat je je favoriete titels via internet binnen kunt halen. Sony en Microsoft experimenteren daar nu al mee, maar echt lekker werkt het nog niet, dus wie weet kan Google laten zien hoe het wel moet.

Volgens Kotaku voert Google al maanden gesprekken met grote ontwikkelaars, om zo te onderzoeken of er interesse is in een samenwerking en of de dienst dus kans van slagen heeft. Je komt er immers niet met een handvol games: je hebt echt een serieus aanbod nodig om mensen bij hun PlayStation weg te krijgen.

Om daarvoor te zorgen zou Google een hele simpele oplossing hebben: de portemonnee trekken. Ze zouden er serieus naar kijken om bestaande gamebedrijven over te nemen, zodat ze hun titels gegarandeerd aan kunnen bieden. Wordt dus vervolgd!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).