Google gaat crypto-ads verbannen

Google gaat crypto-ads verbannen
De zoekmachine gaat daarmee Facebook achterna.

Facebook had eerder aangekondigd dat gebruikers niet langer cryptocurrency gerelateerde advertenties zouden zien op het netwerk. Google gaat daarin mee, want vandaag heeft de zoekgigant aangekondigd met een ban te komen op ICO’s.

Tot en met juni bestaat er nog een kans dat je crypto-ads ziet op Google, maar daarna is het afgelopen. Vanaf deze maand treed het verbod in werking. Crypto’s vallen onder een riskante financiële belegging en dus wil Google haar gebruikers beschermen tegen dit soort advertenties.

Google moet wel goed opletten of de ads er stiekem niet tussen glippen. Zo merkte Bloomberg al eerder op dat crypto ads nog steeds te zien zijn op Facebook. Adverteerders vervangen het woord Bitcoin voor ‘Bitc0in’ en kunnen zo alsnog op het sociale netwerk opduiken.

In Nederland is er nog geen officiële waarschuwing voor het beleggen in crypto’s, wat je bijvoorbeeld wel bij leningen ziet. Wel is de ACM al meerdere malen in het nieuws geweest met waarschuwingen om op te passen met het beleggen van geld in cryptocurrency. Beleg alleen geld dat je kunt missen en laat je zeker niet misleiden door alle mooie beloftes die de adverteerder je wil doen geloven. Uit de enorme grabbelton die ICO’s heten zitten honderden zo niet duizenden shitcoins. Crypto’s die geen belegging waard zijn en je uiteindelijk alleen maar geld kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *