Google gaat hun hoofd-app een totaal nieuwe functie geven

Google Feed
De feed gaat een belangrijke gepersonaliseerde rol spelen.

Google gaat de feed in hun app behoorlijk omgooien, zo laat het miljardenbedrijf vandaag in een blogpost weten. De aanpassingen aan de algoritmes moeten ervoor zorgen dat de feed beter is aangepast aan de gebruiker.

De nieuwe feed verplaatst hiermee Google Now, een voorganger die je zoeksuggesties gaf op basis van je zoekgedrag. Nu moeten zoekopdrachten je bij vergelijkbare onderwerpen brengen. In de praktijk betekent dit dat, wanneer je bijvoorbeeld Stranger Things Googled, je een ‘follow’-button kunt aanklikken. Zo krijg je dus vaker nieuws over de mysterieuze hitserie te zien. Op deze manier kun je de feed dus actief personaliseren, maar doe je niets, dan kunnen de algoritmes volgens Google nog steeds bepalen wat je in je feed wilt zien.

Op deze manier probeert het bedrijf uit Silicon Valley een soort hub te creëren. De gepersonaliseerde feed moet je aansporen om, zoals je dat ook bij Facebook of Twitter doet, de app standaard aan te tikken. Het verschil, zo stelt Google zelf, is dat de feed niets met vrienden of kennissen te maken heeft. Je krijgt nieuwsberichten over onderwerpen die jou interesseren, veelal belicht vanuit verschillende perspectieven.

Toch uit The Verge bijvoorbeeld wat zorgen over de systematische insteek van Google: “De feed van Facebook en Twitter zijn juist zo interessant vanwege de sociale bekrachtiging van verwijzingen: Je leest iets omdat je vrienden je het aanraden en je vertrouwt je vrienden. Ze geven je ook commentaar over en analyses van wat je leest. Kortom, het voelt levend; De Google feed kan in vergelijking vlak aanvoelen.”

De update van de Google-app wordt allereerst in de Verenigde Staten uitgerold. In de komende weken kan ook de rest van de wereld aan de slag met de vernieuwde feed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *