Google gaat minder apps verplichten op Android-toestellen

Google gaat minder apps verplichten op Android-toestellen
Google gaat het aantal apps dat verplicht wordt meegeleverd uitdunnen. En dat is goed nieuws.

Zeg eens eerlijk. Wanneer heb jij de apps Google+, Google Play Books, Google Play Games en Google Newsstand voor het laatst gebruikt? Precies. Láng geleden. Of helemaal nooit. Volgens AndroidCentral heeft Google deze vier applicaties van het lijstje gehaald met apps die telefoonfabrikanten dienen te installeren.

Het wordt vooralsnog niet mogelijk om de apps van bestaande Android-toestellen te verwijderen (althans, niet zonder het toestel te rooten). Maar in de toekomst staan ze niet meer in de weg op nieuwe Android-toestellen. Scheelt toch weer een paar MB’s opslagruimte. De apps achteraf alsnog downloaden blijft uiteraard wel een optie.

Nu nog een rem op de bloatware van van de telefoonmerken zelf…

Eén reactie

  1. Een goed begin idd maar Google mag de hand verder in eigen boezem steken … Er is veel meer Google rommel die de meesten niet willen gebruiken. Kortom, haal die bezem er nog maar eens doorheen.
    De fabrikanten zelf hebben ook nog een lange weg te gaan maar er lijkt wel een beetje een trend te ontstaan om toch steeds meer een kaal OS te leveren, we zien dat een beetje bij Samsung de laatste tijd en Motorola doet ook al aardig mee de laatste tijd.

    1 voordeel hebben wij tov IOS, daar kan je die onzin factory apps niet weghalen van je mainscreens !
    Waar wij de app shortcut kunnen deleten (app staat dan nog wel in je apps map) en dus een lege homescreen hebben blijf je op IOS met die rommel zitten en kan je ze hoogstens in een folder drukken om zo het scherm minder rommelig te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *