‘Google gebruikt Chrome-browser om je af te luisteren’

Google gebruikt Chrome-browser om je af te luisteren
Is Google Chrome je favoriete browser? Let dan even goed op, want we kunnen ons zo voorstellen dat je niet vrolijk wordt van het volgende bericht.

Google blijkt namelijk stiekem een stukje software te installeren, waarmee ze in principe iedereen kunnen afluisteren en deze gegevens ook op kunnen slaan. Het gaat in dit geval om software in Chromium, de opensource-versie van Chrome, maar het zou ons niet verbazen als ook Google Chrome vol zit met dergelijke verborgen functies.

Je kunt de opnamefunctie wel uitzetten, maar we hoeven je ongetwijfeld niet uit te leggen dat Google deze optie ontzettend goed verborgen heeft weten te houden. Anders was de afluistersoftware ongetwijfeld al veel eerder aan het licht gekomen. De functie zou volgens Google ingevoerd zijn om je browser en Google Now met je stem te kunnen bedienen. Daarvoor moet de software dus wel constant met je mee luisteren.

Op de websites van privacyvoorvechters wordt inmiddels opgeroepen om Chrome te verwijderen en switches in te voeren voor je webcam en microfoon, zodat je net als op je telefoon kunt checken welke applicaties hier gebruik van kunnen maken. Of dat voldoende is om een partij als Google tegen te houden? Waarschijnlijk niet…

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *