Google lanceert tweede grote update voor Glass

Google geeft zijn Glass meer geheugen
Nog voordat het I/O evenement van Google vanavond om 18:00 Nederlandse tijd begint kondigt Google al een update voor de Google Glass aan.

Zo wordt het werkgeheugen van 628MB naar 2GB vergroot, dat is dus meer dan een verdubbeling van de rekenkracht. Naast de hardware upgrade heeft Google ook een paar software verbeteringen aangebracht. Zo zal je met de commando “Ok glass, show the view finder” nu vier hoeken op je scherm te zien krijgen. Hiermee zal het makkelijker worden om een foto op de juiste manier in een kader te plaatsen.

Google Glass zal nu ook kunnen onthouden waar je de auto geparkeerd en laat het weten wanneer een pakketje wordt bezorgd. Google geeft ook aan dat de batterijduur verbeterd is en dat de bril beter presteert, maar dat komt waarschijnlijk door de uitbreiding van het geheugen.

Dit is de tweede grote update die Google heeft gedaan. Bij de eerste update werd het mogelijk om je eigen oordopjes of koptelefoon te gebruiken en kon je een lens op sterkte gebruiken. De gebruikers die op dat moment al een Google Glass hadden konden deze gratis omruilen. Dat zal na deze laatste update niet geval zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *