Google Glass: bijna driekwart van de mensen hoeft ‘m niet

Google Glass voor je speurhond
Google investeerde fors kapitaal in hun nerdy cyberbril en gaat daar nog wel even mee door. Toch vragen velen zich af of de doorsnee consument werkelijk op een Google Glass zit te wachten. Het antwoord is: NEE!

Het Amerikaanse researchbureau Toluna deed een steekproef, waarbij aan 1.000 mensen gevraagd werd of de bril op een warm onthaal mag rekenen. 72 procent van de ondervraagden gaf aan helemaal niets voor de bril te voelen.

Daarbij is niet eens zo zeer dat mensen vrezen voor lul te lopen, want het is vooral de privacy waar men zich zorgen over maakt. Stel je voor dat hackers toegang krijgen tot je Glass en ongemerkt meekijken met alles wat je doet. Daar denk je toch liever niet aan. Of wij nuchtere “ik-heb-toch-niets-te-verbergen-Nederlanders” ons evenveel zorgen maken over de privacy, dat is de vraag.

Google doet hard z’n best om alle scepsis weg te nemen omtrent zaken als privacy en onderwerpen als veiligheid in het verkeer. Alle inspanningen hebben het imago nog niet heel erg kunnen oppoetsen.

Specifieke toepassingen

Wanneer we de consumentenmarkt even vergeten, dan zijn er nog wel nuttige toepassingen te bedenken. Denk aan toepassingen in ziekenhuizen, het leger, de brandweer, politie en beveiligingsbedrijven, op werkplaatsen en voor visueel gehandicapten. (via: adweek)

Hoe het gebruik van Google Glass er in een ziekenhuis uit kan zien, zie je in onderstaande video.

[gv data=”jnEdaslPtEg”][/gv]

11 reacties

  1. Ach toen de auto net kwam moest ook niemand het, het zelfde geld voor elke nieuwe techniek van de afgelopen 100 jaar. “Jan met de pet” ziet het aan het begin nooit zitten.

  2. Een tijdje terug kreeg een “dame” [lees: strontvervelend wijf] terecht een paar corrigerende tikken, nadat bezoekers van een cafe vriendelijk hadden gevraagd, of ze met dat ding [Google Glass] wilde kappen…

    Niet voor niets, he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *