Google Glass kost maar 80 dollar in losse onderdelen

Google Glass kost maar 80 dollar in onderdelen
Op de 1500 dollar kostende Google Glass wordt een hoop winst gemaakt.

Dat stelt in ieder geval Teardown.com. Zij hebben de bril volledig gedemonteerd en de prijs van de losse onderdelen bij elkaar opgeteld. Ze kwamen uit op een bedrag van 79.78 dollar.

In de teardown zien we alle onderdelen terugkomen. Zoals de camera, batterij en processor. De camera kost 5.66 dollar en de processor is het duurste losse onderdeel met een kostprijs van 13.96 dollar. Teardown.com geeft aan dat het hier nog om een grove schatting gaat en dat de kostprijs na een volledige analyse nog kan veranderen.

De prijs van het in elkaar zetten van de Google Glass is niet meegerekend. Hier zullen waarschijnlijk de meeste kosten in zitten voor Google. En de kosten voor het ontwerpen en de investeringen moeten natuurlijk ook terugverdiend worden.

Google heeft al in een reactie gezegd dat de prijs niet klopt. Maar ze willen er verder niet op reageren. Google Glass is nog steeds niet voor iedereen te koop en de vraag is dan ook of de prijs van 1500 dollar gehandhaafd blijft.

Eén reactie

  1. Nee…, een apparaat dat duurder verkocht word dan de som van zijn onderdelen. Dat is uniek! Ontwerp en investeringskosten terugverdienen mag natuurlijk, maar ik verwacht niet dat de consumentenprijs van de Google Glass 1500 dollar gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *