Google Glass krijgt een serieuze update

Google Glass als zonnebril
Deze week zal er een serieuze update verschijnen voor Google Glass. Nog net op tijd voordat de tech-bril aanstaande dinsdag gedurende één dag voor iedereen te koop zal zijn.

Google kondigt de update vandaag aan op de plus-pagina van het bedrijf. Een update naar Android Kitkat (4.4) is niet direct heel zichtbaar, maar moet ervoor zorgen dat de accu van de bril langer mee gaat. Tevens zal de stabiliteit worden vergroot en toekomstige updates soepeler kunnen worden uitgevoerd.

Er zijn verschillende functionele aanpassingen doorgevoerd. Het navigeren door je foto’s is met zogeheten “photo bundles” vereenvoudigd. Daarbij is het straks mogelijk om foto’s gemakkelijk via Hangouts te delen.

Verder wordt het eenvoudiger om feedback naar Google te sturen, zodat je een actieve bijdrage kunt leveren in het verbeteren van Glass. Spraakopdrachten worden beter georganiseerd door ze te sorteren op hoe vaak je ze gebruikt of welke je het meest recent nog hebt gebruikt.

Er is ook functionaliteit verwijderd. Videobellen voldoet nog niet aan de kwaliteitsverwachting van Google en deze optie is (tijdelijk?) weer verwijderd. In de praktijk bleek slechts 10 procent van de gebruikers deze optie te gebruiken. Mensen lopen sowieso nog niet warm voor de cyberbril.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *