Google Glass maakt van iedereen een automonteur

Google Glass maakt van iedereen een automonteur
Nou ja, automonteur, de eerste presentatie van Metaio’s Google Glass-app laat zien waar de vulopening voor ruitenwisservloeistof zit. Het is een begin.

Google’s Glass biedt straks talloze mogelijkheden om je leven te verrijken met augmented reality, zoals navigatie-instructie die over je gezichtsveld worden gelegd of aanwijzingen in winkels. We noemen maar twee simpele voorbeelden. De AR-experts van Metaio gaan iets verder en brengen een compleet instructieboekje naar je hippe bril.

‘Ok Glass, hoe moet de motorkap open?’

Als je de Metaio-app op Google Glass opdracht geeft om de vulopening van de ruitenwisservloeistof op te zoeken, worden de beelden die je op dat moment ziet tegen een CAD-module gelegd om een vergelijking te maken. Aan de hand daarvan toont een videootje in de bovenhoek waar de opening zit en hoe er bijgevuld moet worden. Om zo iedere dummy zelf aan zijn of haar auto te laten ‘knutselen, want zelfs instructies om de motorkap te openen zijn niet vergeten.

De app bevindt zich nu nog in de conceptfase, maar op de InsideAR-conferentie in München wordt volgende maand een eerste preview gegeven. Bekijk de video hier beneden voor een eerste indruk.

[gv data=”HPlaa1xhX4s”][/gv]

[lg_folder folder=”Google/Glass/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Als je de ruitenwisser vloeistof niet kan vinden wordt het tijd voor een bril.. En denk maar niet dat je simpel door een apparaat die alles voor zegt alles kan doen, heel leer je gewoon door ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *