Google gooit controversiële zoekfunctie overhoop

Het scheelt in ieder geval opslaggeheugen
De zoekgigant komt binnenkort een stuk minder betweterig over én introduceert een andere feature.

In 2010 zorgde Google ervoor dat mensen op weg werden geholpen tijdens het zoeken via de zoekmachine. De introductie van Instant Search zorgde er namelijk voor dat Google tijdens het typen van de eerste letters je zoekresultaten toonde en deze aanpaste naarmate je verder typte. Daar komt echter verandering in.

Aangezien meer dan de helft van alle zoekopdrachten via een smartphone worden ingevuld, is Instant Search niet relevant meer voor Google, zo meldt Search Engine Land. Doordat er bij smartphones al een toetsenbord in beeld staat, verandert alleen bij de desktopversie de manier van zoeken. Dit alles moet het zoeken via elk apparaat sneller maken.

Ook experimenteert Google met een heel andere controversiële functie, die we kennen van Facebook. Via 9to5Google weten we namelijk dat de zoekgigant bezig is met het automatisch afspelen van trailers wanneer je zoekt op een film. Druk je op het bewegende beeld, dan gaat het geluid aan.

De feature wordt zowel op mobiele als op desktopversies getest bij een klein aantal gebruikers. Hoewel de filmpjes sowieso niet automatisch af worden gespeeld als men van zijn of haar mobiele netwerk gebruikmaakt, is het ook mogelijk om deze nieuwe functie volledig uit te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *