Google heeft de eerste ‘vergeet me’ verzoeken al binnen

Google heeft de eerste ´vergeet me´ verzoeken al binnen
Nadat het Europese hof oordeelde dat Google zoekresultaten van personen onder sommige omstandigheden moet aanpassen, zijn de eerste verzoeken al binnen.

Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. Afgelopen dinsdag oordeelde het Europese hof dat mensen het recht hebben om uit de zoekresultaten te verdwijnen. Het hof kwam tot dit besluit nadat een Spanjaard een rechtszaak had aangespannen. Jaren geleden moest deze man zijn huis gedwongen verkopen. Dit kwam nog steeds naar voren in de zoekresultaten van Google. Dit was volgens hem niet meer relevant en moest daarom verwijderd worden

Na de uitspraak mogen mensen een verzoek indienen bij de zoekmachine om uit de zoekresultaten gewist te worden. Mocht Google zo´n verzoek niet inwilligen dan kan er een boete volgen. Volgens de bron van Reuters is Google nu druk bezig om te bepalen hoe het hier mee om moet gaan.

Het is dan ook niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren. De kans is nu dat veel meer mensen in Europa een dergelijk verzoek gaan indienen. Het is alleen nog niet duidelijk aan welke criteria zo´n verzoek moet voldoen. Google zal volgens de bron dan ook experts gaan inhuren om de verzoeken te gaan beoordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *