Google heeft een nieuwe videochat-app

Auteur: , 1 Reactie
Google Duo

Vanaf vandaag te downloaden!

Het is een extreem simpele en strakke app die Google in elkaar heeft gezet. Geen verdwijnende berichten, stickers, of andere toeters en bellen: gewoon videobellen via je eigen telefoonnummer.

Vanaf vandaag wordt de app wereldwijd uitgerold (in 78 talen) voor Android en iOS. Google is daarmee behoorlijk laat met het uitbrengen van een dergelijke app – tegelijkertijd zou het mensen kunnen aantrekken die iets zoeken dat simpeler en overzichtelijker is dan Facetime. Dat is ook de logica van Nick Fox, hoofd Consumer Communication bij Google:

“The logic is that [apps] will succeed if they’re solving a use case really well. If there’s anything that was our North Star, it was to be super, super simple.”

Een supersimpele videobel-app, dus. Vandaar dat je er niet eens een Google-account voor nodig hebt. De enige nieuwe feature die is toegevoegd heet Knock Knock, waarmee je als beller al in beeld bent voordat er aan de andere kant is opgenomen. Dat zou de drempel van het videobellen moeten verlagen. Verder is er optimalisatie voor trage verbindingen.1 reactie

app nog niet beschikbaar voor download.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).