Google heeft ineens humor

Google Duo
Apps en Google, het blijft een moeizame combinatie. Ook de videoapp Duo is nog niet al te populair. Met deze humor probeert Google daar verandering in te brengen.

Op papier heeft Google met Duo goud in handen. De videoapp is eenvoudig te installeren en extreem makkelijk in gebruik. Je hebt niet eens een Google account nodig. Grootste voordeel van Duo is dat het zowel op iOS als op Android te gebruiken. Handig want niet iedereen heeft nu eenmaal dezelfde telefoon.

Hoewel Duo bij de lancering in augustus goede reviews kreeg, is de adoptie nog minimaal. In de Google Playstore staat Duo slechts op plek 149 van beste apps. In de appstore van Apple heeft Duo slechts 3 sterren. Dat kan beter, moeten de slimme jongens uit Mountain View hebben gedacht. Dus gooit Google er een reclamecampagne tegenaan om Duo te promoten.

En het moet gezegd: deze filmpjes zijn uitermate grappig.

[gv data=”lrXKUD-Rhv0″][/gv]

[gv data=”ytb4jKuUYf0″][/gv]

[gv data=”dhCCr7EU3ng”][/gv]

Of Duo inderdaad een succes wordt, is maar zeer de vraag. Het immens populaire Whatsapp zou binnenkort ook de mogelijkheid tot videobellen willen invoeren.

4 reacties

  1. Vreemd, in de Play Store gewoon 4,4 van de 5 sterren. Maarja dat kan @René Quist niet checken want die heeft een iPhone..

    Verder is er niet veel mis hoor het de apps van Google: Maps, Gmail, Drive, Google Foto’s, Chrome, Google Cast, Google Now Launcher… allemaal goed functionerende en populaire apps.

    Op plek 143 van duizenden apps vind ik juist een presentatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *